Niet iedereen is een geboren interieurdesigner, en dat is ook helemaal niet nodig! Er zijn namelijk genoeg manieren om je huis aangenaam en sfeervol te maken zonder dat je precies weet hoe dat nu allemaal zit met inrichten. Is het tijd om jouw huis om te toveren tot een warm en sfeervol thuis? Dan helpen deze handige tips je gegarandeerd op weg!

1. Het zit ‘m in de kleine dingen

Nu kun je allerlei muren gaan verven of met behang aan de slag gaan; maar het creëren van sfeer zit ‘m vaak in de kleine dingen. Het zijn dan ook vooral de dingen waar je niet zo snel aan denkt die een echte impact op de sfeer in je woning maken. Wat dacht je van de ramen bijvoorbeeld. Door deze te decoreren met raamfolie, zorg je niet alleen voor de nodige privacy, maar breng je ook direct (niet al te opvallend) een flinke dosis sfeer in de woning. Of je nu voor standaard doorzichtig raamfolie of juist voor een uniek printje kiest; het bedekken van dat grote, kale raam maakt een groot verschil!

2. Gebruik muurstickers

Zeker in een huurwoning is het fijn om de muren zo min mogelijk te beschadigen. Door muurstickers te gebruiken houdt je niet alleen je muren heel, maar breng je ook nog eens ontzettend veel sfeer in de woning. Je kunt de muurstickers helemaal aanpassen op de stijl in je woning.

3. Geef je meubels een andere kleur

Kies voor een opvallende kleur, waardoor je kast een eye-catcher wordt in de kamer.

4. Groen in je huis

Zelfs de meest kale, koude woning wordt aangenaam wanneer er voldoende planten aanwezig zijn. Beeld jezelf maar eens een lege, witte ruimte in, en plaats daar in gedachten een mooie grote kamerplant in. Dat maakt dat de ruimte er direct een stuk sfeervoller uit ziet, toch? Hoe meer groen jij in huis haalt, hoe meer sfeer je creëert.

5. Maak het warm

Hetzelfde geldt voor hout, kussens, dekentjes en andere ‘warme’ materialen. Een kale ruimte wordt een stuk sfeervoller met een warm kleed op de vloer, en een lege badkamer ziet er meteen aangenamer uit met een paar mooie houten planken.