Ga je al fluitend naar je werk? Tel je af naar je vakantie, of heb je misschien al vakantie? Ruik je al de hele dag naar zonnebrandcrème? Geloof me, dan is het officieel zomer! Als het niet ver boven de 30 graden is, is het mijn favoriete seizoen. De deuren wijd open (als het niet te heet is) veel licht in huis, blauwe luchten, zwoele avonden, koele wijntjes en veel bloemen. Dat is voor mij de zomer. En bij de zomer hoort een zomerse inrichting. Praktisch en romantisch, licht en toch kleurrijk, minimalistisch en toch gezellig -> met de zomer kan je alle kanten op. Inspiratie nodig voor een zomerse inrichting?

Praktisch, licht en minimalistisch

Wat je in de zomer ongetwijfeld vaker doet dan in de winter is van buiten naar binnen lopen. Je zult versteld staan hoeveel zand je dan onbewust meeneemt naar binnen. Een praktisch vloertje, die je gemakkelijk schoon kan maken, is dan ideaal. Denk aan een gladde vloer zoals pvc.  En een lichte vloer om het zomerse effect nog meer te benaderen. Nog een praktisch tipje, een droogloopmat is erg handig om bijna al het vuil van buiten tegen te houden. Scheelt je weer een avondje stofzuigen.

Romantisch, kleurrijk en gezellig

Zomerse stoffen, zoals linnen, maken je kamer romantisch. Maar niet alleen de stoffen, ook je accessoires. Veel hout zoals bamboe en rotan, white-wash elementen en voor buiten mooie snoerlampen en kaarsjes. Niet alles hoeft wit te zijn. Een Ibiza stijltje past toch perfect in de zomer? Ibiza is bijkans gewoon dé zomer! Dus gooi je huis vol met kleur, zoals kleurrijke gordijnen een flinke bos bloemen en maak het gezellig.

Zal de zomer van 2019 net zo zijn als vorig jaar? Laten we het hopen. Maar laten we vooral hopen dat het dit jaar weer een stijlvolle zomer zal zijn.