In het jaar 2020 zul je het gebruik van planten en bloemen op allerlei manieren voor bij zien komen. In stoffen, maar in behang zie je veel bloemen- en plantendessins. Ook het gebruik van stoere/ eerlijke materialen neemt de overhand. Gerecycelde stoffen gebruikt voor gordijnen. Wollen tapijten op de vloer, warme kussens van wol en katoen.

Natuurlijke materialen en duurzaamheid zijn belangrijke items dit jaar.

Trend 1. Stoere materialen en warme kleuren

Tranquil Dawn is de trendkleur van Flexa voor het jaar 2020 een mooie warm groene kleurtint, die je perfect kunt combineren met zowel lichte pastelkleuren, als donkere/ warme kleuren. Donkere warme kleuren zijn in 2020 helemaal hip. Veel groentinten, maar ook warm rood, donker paars of aubergine. Deze worden veelal gecombineerd met glas, velours stoffen, staal en messing. Ook rotan zie je veel terug, en daar worden we natuurlijk blij van, komende vanuit Noordwolde, het rotandorp!

Trend 2. Maak het niet te netjes

Een strak interieur is niet meer van deze tijd. Spannend kleurrijk, warm en puur, is in. Er wordt veel gekozen voor natuurlijke materialen van buiten. Bijvoorbeeld een mooie tak van buiten, als decoratie. Maar ook de combinatie van allerlei kleuren in het interieur zie je veel komen dit jaar. De regel om, maximaal 3 kleuren in je interieur toe te passen, wordt volledig los gelaten.  Hier en daar een “grapje” is ook een trend. Maak van je stopcontact een klein varkentje. Of maak lampen in je keuken van bv een oude weckfles. Maak het niet te netjes, maar zorg voor een persoonlijke touch.

Trend 3. Kies voor een thema

Steeds meer mensen zijn actief op social media en willen dat hun huis een toonzaal wordt voor al hun volgers. Hoe val je nu op? Kies voor bv  een jungle-thema en stijl de gehele ruimte hier op af. Van behang tot rolgordijn, kies voor een jungle-dessin. Voor mij geldt nog steeds dat je huis persoonlijk moet zijn en laat zien wie jij bent. Beleving van je huis wordt belangrijk.

Trend 4 Duurzaam en multifunctioneel

De komende jaren zullen onze huizen steeds meer slimme gadgets bevatten. Gordijnen en/of raamdecoratie te bedienen met een app., maar ook led-verlichting wordt steeds belangrijker. Het is duurzaam en geeft steeds meer sfeer in de woning. Omdat er steeds minder woonruimte beschikbaar is, zullen we efficiënter met de ruimtes omgaan. Kantoor annex slaapkamer, keuken annex eetkamer enz. De styling van je huis zal ervoor zorg dragen, dat de ruimtes toch als aparte ruimtes aanvoelen. Door het gebruik van een carpet, creëer je een “eiland”voor je eettafel. Met behang creëer je een kantoorhoek in je slaapkamer. Ook de vloer kan op verschillende manieren gelegd worden, waardoor er een tweedeling ontstaat. Ga creatief om met de ruimtes.