Hoe leuk is het om je moeder te verrassen met een zelfgemaakt hexagon. Een hexagon is een zeshoek. Deze stijlvolle vorm past in ieder modern interieur. Door meerdere hexagons te plaatsen kun je een mooie eyecatcher op de wand maken. Deze kun je bovendien eenvoudig aanpassen aan bv de seizoenen. Je kunt de hexagons bestellen, maar ze zijn ook eenvoudig zelf te maken. Kies daarvoor bv stevig karton of nog mooier maak ze van een dunne houtsoort, bv triplex. Doordat de hexagon een eenvoudige vorm heeft, kun je deze gemakkelijk op iedere maat zagen.  De meest voorkomende maat is 22 x 19 cm, maar uiteraard kun je de maat aanpassen aan de grote van de wand of het formaat van je afbeelding.

Zodra je de hexagons gezaagd of geknipt hebt, kun je deze gaan beplakken. En daar kun je je fantasie de vrije loop laten. Een aantal foto’s of een tekst, maar ook kun je gebruik maken van een restje behang. Zorg er wel voor, dat het een mooi geheel wordt. Blijf bv in dezelfde kleurlijn, daarmee creëer je rust. Speciaal voor Moederdag, kun je kiezen voor een lieve tekst voor je moeder (oma, bonusmoeder), maar ook een persoonlijke foto. Zo maak je in een handomdraai een lief, persoonlijk cadeau voor je moeder.