Ons interieur laten we vaak bepalen door kleur. Het zorgt voor sfeer in een ruimte. Er zijn echter veel meer sfeer-bepalers, zoals contrast, vormen en materialen. Vind je het moeilijk om de sfeer in huis te creëren die je voor ogen had? Dat is dus helemaal niet gek! Het samenbrengen van kleuren met meubels en decoratie is een precisiewerk. Lees in deze blog meer over het effect van kleur in huis.
Je kunt tegenwoordig overal inspiratie uithalen. Mooie woonbladen, social media, beurzen enz. Maar het is lastig om het toe te passen in je eigen huis.

UITGESPROKEN

Een uitgesproken kleur, waarin een uitbundige kleur wordt gecombineerd met zwart, metallic of wit. Deze woonstijl geeft je energie. Ondanks de verschillende uitgesproken kleuren en dessins, ontstaat er toch een eenheid. Dit bereik je door de kleuren en materialen te herhalen. Zo is het bijvoorbeeld slim om de kleuren uit het behang − aangezien dit een groot onderdeel is van de ruimte − te herhalen. Naast de felle kleuren is het van belang om ook een rustpunt te creëren. Kies bv voor een rustige bank in een uni basiskleur. Of laat ronde vormen terug keren in bijvoorbeeld een roden tafel en kleed.

WIT

Kleur is fantastisch, maar wit zal altijd een rol spelen in onze interieurs. Er zijn heel veel verschillende soorten wit met allemaal een ander effect als je deze combineert. Het is handig om te weten wat wit in je interieur doet. Het effect kunnen we je goed laten zien tijdens een interieuradvies, waarbij we verschillende tinten naast elkaar en andere stalen houden. Dan is wit zo gek nog niet!

SCANDINAVIË

Deze stijl kenmerkt zich door zijn eenvoud en subtiele kleuren. Een minimalistische stijl met lichte kleuren en natuurlijke materialen. Rust en eenvoud vormen de basis. De warme kleur wit, zorgt voor verbinding.

HOTEL CHIC

Het luxe hotelleven, waarin je helemaal tot rust komt. Dat klinkt als een sprookje. De hotel chic interieurstijl staat voor velen bovenaan het verlanglijstje. Hoewel lichte kleuren net zo chique kunnen zijn als een donkere kamer, associëren we de hotel chic kamer iets vaker met donkere, bijna mysterieuze kleuren. Uiteindelijk gaat het erom dat de kleuren met zorg op elkaar zijn afgestemd en worden doorgevoerd in de hele kamer. Eenheid zorgt immers voor rust. Veelal wordt er gekozen voor producten met een mooie donkere kleur en glanseffect. Dit versterkt het rijke hotelgevoel. Zo is een PVC vloer uitgevoerd in Hongaarse punt, vanwege zijn klassieke uitstraling en subtiele patrooneffect, een perfecte combinatie voor een luxe interieurstijl.
Wil je meer weten over deze drie woonstijlen? Kom langs tijdens de oktober woonmaand!