So this is Christmas… Zo luidt de titel van een van de bekende kerst liedjes, maar zo luidt ook het klassieke kerst thema. Je kunt dit het beste voor je zien als een luxe en klassieke Engelse kerst. Rood, goud, dennengroen, ouderwetse vormen en verrassende voertuigen, zoals koetsen en treintjes sieren dit thema.

De Scandinavische kersttrend

Onder het thema ‘Together again’ zien we de populaire Scandinavische rood-witte kleuren en thema’s van de traditionele kerst. Eyecatchers zoals snoepfiguren, kerstdecoraties, kerstsokken en gingerbread poppetjes kunnen daarbij niet ontbreken!

Tuincentrum Interflower | Kerst 2022: dit zijn de trends van dit jaar

Winter wonderland

Zeg je kerst, dan zeg je uiteraard winter wonderland! Een winters thema kan uiteraard niet ontbreken voor kerst 2022. Sereen bevroren wit, zilver, mosgroen, mistig blauw en koele nachtblauwe tinten maken het kleurenpalet voor de winterse kersttrend. De winterse natuur vormt de inspiratie bron voor het thema met vogeltjes in de boom, het ‘bevroren glas effect’, dikke dekens en sfeervolle windlichten.

Natuurlijke elementen

De natuur vormt ieder jaar weer een grote inspiratiebron voor één van de grotere kerst thema’s.  Verwacht mosgroen, lila, kaneel, licht goud en wolwit, met extra aandacht voor DIY projecten zoals macramé en kerstkransen!