5 tips voor het stijlvol inrichten van een wandkast


Sfeer- en stijlvol decoreren

Op social media ziet het er altijd prachtig uit; een vakkenkast of wandplank met precies voldoende, bij elkaar passende, accessoires. Hoe pak je dit aan? Te veel spullen wordt rommelig, te weinig is het nét niet. We helpen je graag.

1. Gebruik van kleuren.

Je wilt natuurlijk dat de accessoires in je wandkast of op je wandplank opvallen maar tegelijkertijd ook een mooie combinatie vormen met je interieur. Hierdoor creëer je namelijk eenheid en dat zorgt voor rust. Kleurgebruik is daarbij erg belangrijk. Ga voor twee of drie basiskleuren (uit de rest van je interieur), die je laat terugkomen. Combineer dit met accentkleuren waardoor de uiteindelijke styling net wat krachtiger wordt.

Extra leuk! Zorg voor een echte eyecatcher door een  achterwand van de kast met behang te voorzien. Heb je al ergens anders in de ruimte behang gebruikt? Laat ditzelfde behang dan terugkomen. Ook daarmee creëer je op een subtiele, manier eenheid in je interieur.

2. Persoonlijke spullen

Zorg ook voor een persoonlijke touch.  Daarmee maak je jouw kast uniek. Maak van je huis geen showroom, maar een thuis. Make it personal!

3. Mix & match

Met alleen maar fotolijstjes of kandelaren creëer je geen ‘wauw’ effect. Combineer diverse materialen en vormen met elkaar. Gedraaide kaarsen staan leuk bij fotolijsten met strakke vormen en zet een organisch bloemenvaasje bovenop een luxe, grote boekenstapel. Dit zijn een paar voorbeelden, maar hier kun je je eigen fantasie toepassen.

 4. Cluster & groepeer

Alle decoratie rechttoe rechtaan neerzetten, is niet echt origineel. Houd het speels! In het ene hoekje zet je iets meer items bij elkaar en in het volgende vak ga je voor wat meer ruimte en rust en plaats je alleen een mooi tafelboek of grote vaas.

5. Weg rommel!

Wil je de kast toch ook echt gaan gebruiken om je ‘prulletjes’ in op te bergen? Koop dan een bijpassende mand die precies past in een van de onderste openingen. Weg rommel en het staat ook nog eens leuk! Een mand naast of schuin voor de kast plaatsen, is overigens ook zeker een optie. Bijpassende bloempot ernaast en je creatie is af!