Screens

Een screen is een type zonwering, die vlak tegen het raam wordt geplaatst. Het naast een zonwerende ook een sterke warmte werende werking heeft. Maar liefst 85% van de zonnewarmte blijft buiten.

Een screen is een moderne zonwering, die is gemonteerd aan de binnenzijde of buitenzijde van het raam. Daarbij zijn er vele mogelijkheden. Screens zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden omdat ze makkelijk zijn in gebruik, ze relatief weinig onderhoud vergen en van hoge kwaliteit zijn.

Screens worden met name toegepast in situaties waar andere zonweringsystemen niet toepasbaar of daar waar bewoners vaak afwezig zijn. Dit vanwege de grote windvastheid van deze zonwering. Naast de traditionele screens in de verschillende kastgroottes zijn er tegenwoordig ook de zgn. ZIP-screens, welke zich onderscheiden van de normale screens doordat het screendoek zich door een ingenieus systeem vast tussen de geleiders beweegt en er dus geen ruimte meer is tussen doek en geleiders.

Screendoek is enigszins open van structuur, waardoor het zicht van binnen naar buiten behouden blijft. De inkijk van buiten naar binnen is overdag echter vrijwel nihil.


Terug naar onze zonwering...