Akoestische stoffen

Heb ik akoestische gordijnen nodig?’ Dat hangt van je woonsituatie af. Wél kan het veel betekenen voor je woonplezier. Door akoestische gordijnen worden geluidstrillingen (hoge, lage en middeltonen) geabsorbeerd. Dit werkt voor geluid zowel van buiten als van binnen.

Last van geluid van buiten

Via je ramen komt het meeste geluid je huis binnen. Denk hierbij aan voorbij rijdende auto’s, een drukke straat in de buurt van het uitgaansgebied, stadsgeluiden, buren die nog na zitten te genieten in de tuin terwijl je graag wilt slapen. In de avond, als de gordijnen dicht zitten, doen ze hun werk. Je creëert rust in de ruimte.

Last van geluid van binnen

Ook ín je huis is er genoeg lawaai. Heb je spelende kinderen thuis? Ouderen die klagen dat ze elkaar slecht kunnen verstaan? Heb je een galm, waar vooral nieuwbouwwoningen berucht om zijn? Heb je een zoonlief die op drumles zit? Of wil je juist extra stilte creëren om te genieten van klassieke muziek? Allerlei momenten waarbij akoestische gordijnen belangrijk zijn.

Verbetering van de akoestiek

Dit is afhankelijk van de stof. Kortom, hoe meer & dikker, hoe beter.

Gebruik méér stof

Meer stof, betekent meer oppervlakte om geluidsgolven op te vangen. Neem daarom gordijnen van plafond tot grond. Neem liever gordijnen die vóór het kozijn hangen dan gordijnen die ín het kozijn hangen. Dan creëer je een groter oppervlakte.

Gebruik dikkere stof

Dikkere stoffen absorberen geluidsgolven beter. Overgordijnen doen het beter dan inbetweens. Dikke stoffen zijn beter dan dunne. Gevoerde gordijnen doen het beter dan ongevoerde.

Daarnaast zijn er gordijnstoffen die speciaal ontwikkeld zijn voor het optimaal opvangen van geluidsgolven. Zogenoemde  akoestische gordijnen. Deze zijn bij ons te herkennen aan het akoestische symbool.

Tip; Is de stof zelf niet akoestisch (heeft geen symbool), is er altijd een akoestisch gordijn van de maken door een juiste voering.


Terug naar onze gordijn collecties...