Tapijt

Tapijt sluit naadloos aan bij het comfortabel wonen van nu. De materialen zijn voelbaar zacht, warm en comfortabel: de kleuren en structuren verrassend modern. Maar misschien belangrijker nog zijn de vele praktische voordelen. Zo dempt tapijt al te schrille geluiden; ideaal voor mensen die van rust houden.

Geluiddempend

In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, de TV, de radio en het getik van hakken al gauw onaangenaam. In flats of appartementen zijn vooral de zogenaamde contactgeluiden berucht: geluid dat doordringt via de vloer naar het onderliggende plafond. Vloerbedekking biedt hier een oplossing voor.

Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie.

Warmte-isolerend en energiebesparend

Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met tapijt op de vloer wordt dit allemaal heel comfortabel, omdat tapijt warmte isoleert.

Tapijt in combinatie met ondertapijt, zorgt namelijk voor een nog betere isolatie van de warmte. Als gevolg van deze warmte isolatie kan de thermostaat bovendien een stukje lager en kunt u hiermee energie besparen (gemiddeld 4 tot 5%; in een strenge winter zelfs 10%).

Bij Vloeren en Interieur Noordwolde voeren we diverse gerenommeerde merken. We werken met merken, die bekend staan om hun zeer hoge kwaliteit, goede ontwerpen en een hoog comfort. We kunnen in elke prijsklasse een mooi assortiment aan bieden.


Terug naar onze vloeren...