Vinyl vloeren

Veel mensen zien vinyl vloeren misschien als alternatief voor een smalle beurs. Maar vinyl kan veel meer zijn dan ‘een zeiltje’. Voor wie zich geen steen of hout op de vloer kan veroorloven, maar wél gecharmeerd is van de sfeer die deze materialen neerzetten, is vinyl inderdaad een betaalbaar alternatief. Een Vinyl vloer is gemakkelijk in onderhoud en voelt warm aan de voeten. Daarnaast kan de keuze op vinyl vallen vanwege de variatie in dessinering, die geen enkele andere vloerbedekking te bieden heeft.

Het verschil tussen een vinyl- en pvc-vloer is gering; over het algemeen is een pvc-vloer harder en vinyl zachter. Dat geldt voor zowel de onderste als de bovenste laag. Bij intensief gebruik kun je om die reden beter voor een pvc-vloer kiezen.

Voordelen

Het is sterk, geluiddempend, voelt warm aan, je kunt het vochtig afnemen, het loopt lekker en het is verkrijgbaar in talloze kleuren en dessins. Meest populair zijn houtdessins waarbij talloze boomsoorten als voorbeeld dienen, maar ook dessins met een structuur van steen, marker, traanplaat zijn mogelijk. Sommige kwaliteiten vinyl zijn ook geschikt voor badkamers.

Stroken en tegels

Vinyl wordt meestal geleverd op rol, ook wel ‘banen’ genoemd. De breedte is meestal 400 cm en de dikte loopt uiteen van 2,4 tot 3,2 millimeter.  Vinyl vloeren zijn dus verkrijgbaar in banen, tegels en stroken. Er zijn verschillende groottes en breedtes in het vinylaanbod wat de keuzemogelijkheden vergroot.

Vakman voor installatie

In principe is het mogelijk om Vinyl zelf te leggen, maar we raden om het door ons te laten doen. Tot 40 m² kan los gelegd worden, zonder verlijming. Voor grotere oppervlakten is dat wel noodzakelijk en daarvoor moet de vloer eerst geëgaliseerd worden.

 


Terug naar onze vloeren...