Bio Based stoffen

De bio-based stoffencollectie, waar natuurlijke materialen als wol, linnen, bamboe, jute en katoen samenkomen in een harmonie van comfort en stijl.

Linnen gordijnen


Ontdek de tijdloze schoonheid van linnen: een eco vriendelijke keuze met een verhaal. In slechts 100 dagen groeit de vlasplant uit tot een verfijnde vezel, klaar om tot leven te komen. Het soepele, gewassen linnen geeft je interieur binnen no-time een relaxte en pure uitstraling.

Door de natuurlijke glans en mooie structuur staat linnen bekend om zijn unieke karakter. De onregelmatigheden in de stof vormen de charme van deze natuurlijke vezel.

Elk seizoen komt tot leven met linnen, dat zich aanpast aan de temperaturen. En hier is een tip – laat linnen met overlengte confectioneren voor de perfecte look.

Kies bewust, kies linnen – waar stijl en duurzaamheid samenkomen. Ontdek de veelzijdigheid van linnen in de bio-based collectie. Linnen: closest to nature.

Wollen gordijnen

Waan je in de luxe van wollen gordijnen, vakkundig vervaardigd van de haren van schapen. Bij ons staat dierenwelzijn voorop, daarom is onze wol mulesingvrij.

De unieke kroezing van wol zorgt voor veerkracht, waardoor de stof niet kreukt, zijn vorm behoudt en weinig slijt. Wol, met zijn natuurlijke eigenschappen zoals brandvertraging, geluidsabsorberend, antistatische vermogen en geur- en vlekweerstand, biedt naast deze meerwaarde ook warmte in je interieur.

Kies voor tijdloze elegantie en natuurlijke warmte en ga voor 100% wol: closest to nature.

Bamboe gordijnen

Ontdek de zachte natuurlijke pracht van bamboe. De bamboeplant groeit in slechts 45 tot 60 dagen uit in een indrukwekkende plant van wel 23 meter hoog. Deze groeiwijze is wat bamboe milieuvriendelijk maakt.

Bamboe, van nature antibacterieel, behoudt deze kwaliteit in ons ongeverfde doek. Onze bamboestoff en zijn zacht, soepel, antistatisch en kreuken nauwelijks.

 

Voeg een vleugje natuurlijke luxe toe aan jouw huis en geniet van een gezondere leefomgeving. Breng met onze 100% bamboe gordijnen natuurlijke schoonheid in jouw interieur.

Jute gordijnen

De natuurlijke touche van jute, een tijdloze vezel met een rijke geschiedenis. Uit de stengels van de juteplant wordt deze sterke stof vervaardigd. Doordat de planten gedijen in natte en warme klimaten hebben ze slechts vier tot zes maanden nodig om uit te groeien tot een drie meter hoge plant, waarna ze geoogst kunnen worden.

Jute staat bekend om zijn sterkte en duurzaamheid, waarbij onregelmatigheden in structuur de natuurlijke charme van de vezel benadrukken.

Voor een stoer en tijdloos uiterlijk, adviseren we onze gordijnen met extra lengte op de vloer te laten maken. Kies voor de warme en authentieke uitstraling van jute.

Katoenen gordijnen

Uit de zachte pluizen van de katoenplant groeit in 100 dagen een volgroeide en bloeiende plant. Het duurt dan nog 60 dagen tot de zaadpeulen openbarsten en de kostbare katoenvezels tevoorschijn komen.

In onze bio-based collectie wordt BCI-katoen vervaardigd. Dit betekent dat er minder water en minder bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en dat er aandacht is voor bodemgezondheid en milieu.

Katoen is geliefd om zijn zachtheid, soepelheid en ademende eigenschappen.

Breng de schoonheid van de natuur naar binnen door te kiezen voor duurzame en stijlvolle katoenen gordijnen in jouw interieur.


Terug naar onze gordijn collecties...