Brandvertragende stoffen

Een brand kan zich met een enorme snelheid ontwikkelen. In een mum van tijd kan een kleine brand overgaan naar een uitslaande brand. Brandvertragende gordijnen vatten geen of moeilijk vlam, en dit kan het verschil betekenen tussen een kleine brand of een uitslaande brand.

Waarom kiezen voor brandvertagende gordijnen?

Soms zijn brandvertragende gordijnen verplicht. Lokale overheden stellen in veel gevallen brandwerende gordijnen verplicht in publieke gebouwen, maar ook verzekeraars stellen vaak brandwerende gordijnen verplicht of adviseren dit met klem. Dit is vooral bij scholen, verzorgingstehuizen of bedrijven.

Maar niet alleen bij bedrijven, ook thuis kan het een veilig gevoel geven wanneer je weet dat je gordijnen brandvertragend zijn. De vensterbank is een plek waar een brand vaak start. Een brand kan ontstaan door bijvoorbeeld een brandende kaars, maar ook een spiegel, vissenkom of bolle vaas in de vensterbank kan eenvoudig tot een brand leiden. Je kunt je dus voorstellen dat een brandwerend gordijn een enorm verschil kan maken. Wanneer je een raam hebt naast een open haard, zijn brandvertragende gordijnen een verstandige keuze.


Terug naar onze gordijn collecties...