Verduisterende stoffen

Verschil in sterkte van verduistering

Verduisterende gordijnen en verduisterende voeringen hebben we in verschillende sterktes in het assortiment. De sterkte varieert van totaal verduisterend (black out, zoals dat heet) tot licht verduisterend.

Op volgorde van verduisterend:

1. Black out

Zowel verkrijgbaar als stofeigenschap en als voeringsstof.  Black out, betekent licht dicht. Dit is de meest verduisterende en afsluitende stof die er bestaat. Ideaal voor bijvoorbeeld mensen die nachtdiensten draaien en overdag moeten slapen.

Tip, zorg er wel voor dat de gordijnen lang en breed genoeg zijn, zodat het licht ook echt buiten blijft.

2. Intens verduisterend

Zowel verkrijgbaar als stofeigenschap en als voeringsstof.  Intens verduisterend is zoals de naam doet vermoeden. Niet helemaal lichtdicht, wel behoorlijk verduisterend. Ideaal voor slaapkamers en kinderkamers.

3. Dim out/semi-verduisterend

Zowel verkrijgbaar als stofeigenschap en als voeringsstof. Dit betekent dat deze stof semi-verduisterend is. Je ziet nog wel dat het dag of nacht is buiten, maar je kunt heerlijk slapen. Dit is onze meest verkochte type verduisterende gordijnen. Heerlijk voor de slaapkamer, maar ook voor de woonkamer. Hoe donkerder de stof, hoe groter het verduisterende effect. Het voordeel van de Solution is dat het ook een gordijnstof is, waardoor hij in veel kleuren verkrijgbaar is.


Terug naar onze gordijn collecties...