TRends komen vaak in een golfbeweging, veel trends van een aantal jaren terug komen opnieuw voorbij in een iets andere variant van nu. Zo komen de meubels uit de jaren 70, de warme kleuren van de jaren 20, terug. Ook in 2024 kijken we naar duurzame manieren om het huis in te richten. Meubels uit de kringloopwinkel of meubels die gemaakt worden van gerecycled materialen. Organische vormen krijgen een belangrijke plek in het interieur.

De vier verschillende woontrends van 2024 zijn:

  • Modern seventies
  • Duurzaam leven
  • Organische vormen
  • Klassieke styling

Woontrends 2024: Modern seventies

De jaren 70 komt terug in ons interieur. Houten meubels en vooral het lage comfortabele stoeltje doet het goed. In 2024 kiezen we vooral voor kleur. Van oranje naar terra naar bruin en alles daar tussenin. Waar we een aantal jaren geleden het muffige bruin uit ons interieur hebben verbannen, komen deze kleuren nu samen tot iets moderns en fris. De kleuren worden toegepast op de wanden, maar ook op meubels.

Woontrends 2024: Duurzaam leven

Duurzaamheid, wordt steeds belangrijker in ons leven, dus ook in ons interieur.

Kringloopwinkels zijn drukker, dan ooit, maar ook eigen meubels opknappen, is enorm populair. Ook zien we dat er steeds meer duurzame alternatieve komen voor nieuwe producten. Gordijnen gemaakt van petflessen, tapijt van oude visnetten, en meubels van gerecycled hout.

Het proces van produceren veranderd ook. Geen vervuilende massaproducties, maar er wordt steeds meer gekozen voor ambachtelijk handwerk. Unieke meubels, kunst en woonaccessoires, die met liefde en zorg voor de natuur zijn gemaakt.

Woontrends 2024 Organische vormen

Organische vormen en lijnen, zie je steeds meer terug in het interieur. Rechte eettafels hebben bijvoorbeeld plaats gemaakt voor ronde en ovale eettafels. Of banken die gebogen zijn. En dat kan de gehele bank zijn, maar het mag ook alleen het lounge gedeelte zijn dat eindigt in een mooie ronde poef.

Vloerkleden zijn niet langer meer recht of rond, maar kunnen allerlei vormen aannemen. Behang met bogen of een organisch lijnenspel. Verschillende kleuren verf op de muur in een patroon. Het zorgt voor een warm en uitnodigend interieur.

Woontrend 2024 Klassieke styling

Diepe kleuren zorgen voor een chique en klassieke sfeer in huis.  Maar ook wand- en kroonlijsten uit de jaren ’20 maken een comeback. Wijnrood, nachtblauw, groen, in combinatie met donker mahonie en walnoot hout geeft dit een chique uitstraling. Maar ook een mooie glans in het behang, zorgt voor allure. Velours zie je in meubels of gordijnen.  terug komen. Ze zorgen voor een luxe uitstraling en dat is nu net wat we willen. Op het gebied van vloeren kiezen mensen ook voor die extra allure. Probeer eens een Hongaarse punt of de Visgraat in een XXL-variant.. Deze sluit naadloos aan op deze klassieke en chique stijl. Net even wat anders.